Onze informatiebronnen

Ben je op zoek naar iets specifieks, maar kun je het op onze website niet vinden? Kunst is een zeer breed begrip, en wij hebben momenteel nog lang niet alles kunnen schrijven. Toch willen we je graag helpen bij het vinden van wat je zoekt. Daarom hebben wij daarom een lijstje gemaakt met onze favoriete kunstwebsites op het internet. Hopelijk vind je hier het antwoord op je vragen!

Het Rijksmuseum

Eén van de populairste en grootste kunstmuseums van Nederland is het Rijksmuseum in Amsterdam. Hier vind je niet alleen prachtige kunstwerken, maar ook bijzondere architectuur. Wil je meer weten over de kunstenaars van vroeger, of wil je meer informatie over een specifiek kunstwerk? Dan kan het Rijksmuseum je misschien wel verder helpen! Ze hebben een goede klantenservice, en staan altijd klaar om vragen te beantwoorden.

NABK

Het NABK staat voor ‘Nationale Associatie voor Beeldende Kunstenaars’. Hier vind je dan ook alle informatie die je wilt lezen over kunstenaars, tentoonstellingen en musea. Het NABK komt tevens op voor de rechten van de kunstenaars in Nederland. Hun doel is het ondersteunen van kunstenaars bij het tonen van hun werk. Op deze website vind je daarom veel informatie over de kunstenaars van nu, en de moderne kunstvormen.

Wikipedia

Ben je op zoek naar meer informatie over één specifiek kunstwerk, of over één specifieke kunstenaar? Dan is Wikipedia een goed begin voor je zoektocht! Veel kunstenaars hebben een eigen Wikipedia pagina, waarop je veel informatie zult kunnen vinden. Ben je op zoek naar veel informatie over een moderne kunstenaar? Dan zou je ook nog kunnen kijken of ze een eigen social media account hebben opgericht. Zo krijg je een persoonlijker beeld van de kunstenaar, en kun je misschien zelfs je vraag direct stellen.