Aankomende tentoonstellingen

Veel musea en kunstgalerijen in Nederland organiseren hun eigen tentoonstellingen. Hierbij wordt vaak één kunstvorm of één specifieke kunstenaar uitgelicht. Ben jij een echte kunstliefhebber? Dan moet je echt een tentoonstelling gaan bewonderen. Maar welke? In dit artikel zetten we de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje.

Rijksmuseum tentoonstellingen

Het Rijksmuseum in Amsterdam organiseert minimaal één tentoonstelling per jaar. Momenteel hebben ze een tentoonstelling met meer dan 100 portretten van vroeger. Deze kunstwerken zijn in bruikleen van museums uit de USA en andere landen in Europa. Dat betekent dat ze slechts korte tijd in Nederland te zien zullen zijn. Houd ook vooral de website van het Rijksmuseum in de gaten, want hier vind je meer informatie over nieuwe tentoonstellingen.

Papier Biënnale

Dit is een tentoonstelling waarbij kunstenaars werken met verschillende soorten papier. De kunstenaars maken van papier de mooiste kunstwerken, en hierbij wordt rekening gehouden met één thema. Deze editie doen er 20 kunstenaars mee aan de tentoonstelling. Je krijgt dus een mooie en veelzijdige collectie te zien. De tentoonstelling is tot 13 november 2022 te bewonderen in museum Rijswijk.

Andere tentoonstellingen

Er zijn zoveel tentoonstellingen in Nederland dat we ze niet allemaal kunnen opnoemen. Tevens veranderen tentoonstellingen continue, waardoor een lijst niet altijd meer up-to-date zou zijn. Gelukkig kun je terecht bij Museum Tijdschrift. Dit is een tijdschrift én een museum waar je een lijst kunt vinden met alle tentoonstellingen in Nederland. Zowel bij de grote musea, als bij kleine museums. Zo hoef jij nooit meer iets leuks te missen!